Curcan la Grătar sau Plită din: piept de curcan, ulei, sare, piper, boia, usturoi, ierburi. Curcanul la grătar sau la plită reprezintă o metodă excelentă de a savura carnea de curcan, păstrând în același timp calitățile nutritive ale acesteia. Această rețetă simplă, dar plină de aromă, transformă bucățile de curcan într-un fel de mâncare delicios, […]
Reteta gusa de curcan umpluta
PrinteazaReteta gusa de curcan umpluta din: gusa de curcan, verdeata, paine, rosie, ou, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 guşă de curcan
- 1/2 piept de pasăre
- verdeaţă tocată
- ficatul şi pipota curcanului
- 1 felie de pâine
- 1 roşie decojită
- 1 ou crud
- 3-4 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Reteta gusa de curcan umpluta:
Scoateţi pielea de la gâtul curcanului, întoarceţi-o, curăţaţi-o, spălaţi-o în apă rece şi legaţi-o la un capăt.
Tăiaţi mărunt pieptul de pasăre, ficatul şi pipota cu un cuţit ascuţit, le puneţi într-un vas adânc şi le amestecaţi cu 1 ou crud, verdeaţă tocată, sare, piper măcinat, miezul de la 1 felie de pâine şi 1 roşie decojită sau 1 lingură cu bulion.
Omogenizaţi amestecul şi umpleţi guşa. Aşezaţi guşa astfel pregătită în tava de friptură (se poate face pe plită, acoperită, la foc domol) împreună cu ulei, apă caldă, sare şi piper boabe.
Intoarceţi-o des şi scoateţi-o după 60 min. Serviţi-o tăiată felii groase, acoperite cu smântână sau sos picant de roşii, cu pâine proaspătă şi vin alb sau rose.
Pofta buna!