Reteta gutui umplute
PrinteazaReteta gutui umplute din: gutui, nuci, stafide, smochine, fructe confiate, zahar, unt, lichior de cirese, frisca, lamaie, sos de ciocolata, rozmarin.
- 4 gutui
- 100 g nuci
- 30 g stafide
- 30 g smochine
- 30 fructe confiate
- 100 g zahăr tos
- 100 g unt
- 300 ml lichior de cireşe
- 200 g frişcă
- 1 lămâie
- 50 g sos de ciocolată
- 1 crenguţă rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi de puf gutuile, le speli bine şi le scoţi cotoarele cu un cuţit, apoi le ungi cu suc de lămâie, să nu se înnegrească şi le laşi să se scurgă pe un grătar.
Tai mărunt smochinele şi le pui într-un castron cu stafidele, fructele confiate tăiate cubuleţe şi lichiorul de cireşe. Macini nucile şi le amesteci bine cu zahărul tos.
Adaugi fructele scurse de lichior şi câteva fire de rozmarin tocate. Le amesteci uşor şi le pui 10 minute deoparte.
Introduci în fiecare gutuie puţin unt, amestec de fructe şi din nou unt. Adaugi puţin lichior de cireşe şi aşezi gutuile într-o tavă unsă cu unt.
Torni deasupra un pahar cu apă şi introduci tava în cuptor. Laşi timp de 20-30 de minute, iar dacă nu s-au copt, le acoperi cu folie de aluminiu şi le mai laşi 10 minute.
Serveşti gutuile calde sau reci, cu frişcă sau sos de ciocolată.
Pofta buna!