Reteta iahnie de cartofi cu masline
PrinteazaReteta iahnie de cartofi cu masline
- 1 kg de cartofi săpunari
- 200 g măsline
- 200 g ulei
- 6 fire de ceapă verde
- 1 lingură bulion pastă sau 350 g roşii
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de verdeaţă
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se spală apoi se taie în bucăţi egale. Separat se taie mărunt ceapa şi se sotează în ulei.
Se stinge cu 1/2 1 apă şi se fierbe cu cartofii, sare, piper, foaia de dafin şi măslinele fără samburi.
Pe parcurs se pun bulionul sau roşiile curăţate şi tăiate şi se termină cu verdeaţa tocată.
Se serveşte rece, cu salată de sezon sau murături. Iahnia se poate prepara şi fără măsline.
Pofta buna!