Reteta iahnie de cartofi cu masline

Printeaza

 Reteta iahnie de cartofi cu masline

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi săpunari
  • 200 g măsline
  • 200 g ulei
  • 6 fire de ceapă verde
  • 1 lingură bulion pastă sau 350 g roşii
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se spală apoi se taie în bucăţi egale. Separat se taie mărunt ceapa şi se sotează în ulei.

Se stinge cu 1/2 1 apă şi se fierbe cu cartofii, sare, piper, foaia de dafin şi măslinele fără samburi.

Pe parcurs se pun bulionul sau roşiile curăţate şi tăiate şi se termină cu verdeaţa tocată.

Se serveşte rece, cu salată de sezon sau murături. Iahnia se poate prepara şi fără măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.