Reteta iahnie de cartofi
PrinteazaReteta iahnie de cartofi din: cartofi, rosii, ardei, gogosar, ceapa, malsine, sos de rosii, patrunjel, marar, vin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 3/4 kg cartofi
- 2 roşii
- 2 ardei graşi
- 1 gogoşar roşu
- 1 ceapă mare
- câteva măsline
- 1/2 pahar sos de roşii
- pătrunjel verde
- mărar
- 1 frunză de dafin
- 3 linguri vin alb
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taiedelii foarte subţiri; roşiile se curăţă de pieliţă şi de seminţe, se taie bucăţele; ardeii se taie fâşii subţiri.
Toate legumele se pun într-o cratiţă, cu 4 linguri ulei, pe foc mic, să se înmoaie, până încep să se rumenească.
Se adaugă cartofii, tăiaţi bucăţi nu prea mari, pătrunjelul şi mărarul verde tocate, frunza de dafin, măslinele şi apă cât să le cuprindă.
Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic.
Când cartofii sunt aproape fierţi, se toarnă sosul de roşii, vinul şi se introduce cratiţa în cuptor câteva minute.
Pofta buna!
Imi place iahnia de cartofi