Reteta iahnie de dovlecei

Printeaza

Reteta iahnie de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, cimbru, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Reteta iahnie de dovlecei

  • 5 dovlecei
  • 3 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de bulion
  • cimbru
  • foi de dafin
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se dau pe râzătoare, se că­lesc în ulei şi se scot într-o farfurie. In uleiul ră­mas se căleşte ceapa tocată mărunt, apoi se adau­gă bulionul şi se stinge cu o ceaşcă de apă.

Se adaugă dovleceii, verdeaţa tocată mărunt, foile de dafin, cimbrul şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă la fiert 5-10 minute, până scade apa.

Se poate adăuga puţin usturoi tocat mărunt.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. A iesit buna iahnia?

  2. Foarte buna iahnia de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.