Reteta iahnie de dovlecei
PrinteazaReteta iahnie de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, cimbru, verdeata, sare, piper.
- 5 dovlecei
- 3 cepe
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de bulion
- cimbru
- foi de dafin
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se dau pe râzătoare, se călesc în ulei şi se scot într-o farfurie. In uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, apoi se adaugă bulionul şi se stinge cu o ceaşcă de apă.
Se adaugă dovleceii, verdeaţa tocată mărunt, foile de dafin, cimbrul şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă la fiert 5-10 minute, până scade apa.
Se poate adăuga puţin usturoi tocat mărunt.
Pofta buna!
A iesit buna iahnia?
Foarte buna iahnia de dovlecei