Reteta iahnie de fasole
PrinteazaReteta iahnie de fasole din: fasole, morcovi, ceapa, patrunjel, bulion, ulei, leustean, sare, piper.
- 500 g fasole
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 linguri de bulion
- ulei
- leuştean
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe ca în reţeta de fasole bătută. In timpul fierberii se adaugă morcovul şi pătrunjelul date pe râzătoare, o ceapă tăiată mărunt şi foile de dafin.
Separat se înăbuşă în ulei cealaltă ceapă, peste care se adaugă o cană de zeamă în care a fiert fasolea şi bulion. Când fasolea este fiartă se adaugă sosul şi se fierb împreună 15 minute.
La sfârşit se adaugă leuşteanul. Se serveşte rece.
Pofta buna!