Reteta indiana: Pui tandoori
PrinteazaPui tandoori din: ciocanele de pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, piper cayenne, cardamom, cuisoare, piper, sare, ulei, boia dulce.
- 16 ciocănele de pui
- 250 ml iaurt
- zeama de la o lămâie mare
- 1 usturoi
- 1 lingură de ghimbir tocat
- câte 1 lingură de chimion şi de coriandru, măcinate
- 1/2 lingură piper de cayenne
- câte o jumătate linguriţă de cardamom, cuişoare, piper negru
- 1 lingură sare
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură boia ardei dulce
Mod de preparare:
Indepărtează pielea de pe ciocănelele de pui. Curăţă şi pisează usturoiul şi ghimbirul. Macină condimentele (coriandru, chimion, cardamom, piper, piper de cayenne, cuişoare).
Amestecă-le cu iaurt, zeamă de lămâie, usturoi, ghimbir, sare şi boia. Toarnă marinata peste ciocănele, să le acopere bine, şi dă ciocănelele la rece 4-5 ore. Pune ciocănelele, scurse de marinată şi unse cu ulei, la grătar sau în cuptor (40 de minute).
Se consumă fierbinţi, cu ceapă roşie şi iaurt cu mentă.
Pofta buna!