Reteta jeleu de merisoare
PrinteazaReteta jeleu de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie, apa.
- 1 kg merişoare proaspete
- 500 g zahăr
- 1 lămâie
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Merişoarele curăţate şi spălate le pui într-un vas cu fund gros, împreună cu zahărul. Peste 2-3 ore, după ce fructele şi-au lăsat sucul, pui vasul pe foc.
Amesteci până se topeşte zahărul, apoi pasezi bine, blenderul vertical. Treci prin sită compoziţia rezultată, adăugând din când în când câte puţină apă, pentru că piureul, fiind gros, nu reuşeşte să treacă prin sită.
Pui compoziţia în alt vas mai mic, pe care îl aşezi pe foc şi laşi la fiert, luând spuma care se formează. După 30 de minute, pui pe o farfurie o linguriţă de jeleu, laşi la frigider câteva minute şi, dacă s-a închegat, înseamnă că este gata.
Storci zeama de lămâie, iar după câteva clocote opreşti focul. Pui jeleul fierbinte în borcane curate, le laşi întoarse pe capac aproximativ 20-30 de minute, după care depozitezi borcanele în cămară.
Acest jeleu este foarte bun pentru persoanele cu diabet.
Pofta buna!