Vitel in sos de capere din: pulpă de viţel, vin, morcov, ţelină, pătrunjel, foi de dafin, salvie, ton, ansoa, oua, suc de lămâie, capere, ulei, sare, piper, lămâie, capere, rucola, ţelină. Ingrediente: 500 g pulpă de viţel 250 ml vin alb sec 1 morcov 4 fire ţelină 1 rădăcină de pătrunjel curăţată şi tăiată în două 1 foaie de dafin 1 frunză […]
Reteta lamai murate
PrinteazaReteta lamai murate din: lamai, nucsoara, sare, zahar, cuisoare, seminte de anason, chili.
- 1 kg lămâi
- 10 bucăţi nucşoară neagră
- 75 g sare
- 500 g zahăr
- 10 cuişoare
- 1 linguriţă seminţe de anason
- chili roşu
Mod de preparare:
Lămâile se ţin douăzeci şi patru de ore în apă rece. Se scot, se şterg şi se taie rondele. Se sărează şi se lasă aşa douăsprezece ore.
Se scurge într-un vas sucul de lămâie rezultat, se adaugă zahărul şi se pune pe foc şase-şapte clocote. Se adaugă feliile de lămâie, cuişoarele, anasonul, nucşoara şi chili şi se amestecă bine.
Se pune totul într-un borcan şi se lasă la soare timp de cincisprezece zile. Se filtrează şi se trage la sticle.
Savurati!
poate iti place si:
Vitel cu sos de capere
Vitel cu sos de capere din: pulpă de viţel, vin, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, foi de dafin, salvie, ton, ansoa, oua, suc de lămâie, capere, ulei de măsline, sare, piper, felii de lămâie, capere, rucola, frunze de ţelină. Ingrediente: 500 g pulpă de viţel 250 ml vin alb sec 1 morcov 4 fire ţelină 1 rădăcină de pătrunjel curăţată şi tăiată […]
Pofta buna!