Reteta lasagna cu vinete si ton
PrinteazaReteta lasagna cu vinete si ton din: foi de lasagna, vinete, rosii, cascaval, telemea, ton, usturoi, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper, unt.
- 250 g foi proaspete de lasagna
- 3 vinete
- 6 roşii
- 120 g caşcaval
- 120 g telemea
- 1 conservă ton
- 1 căpăţână de usturoi
- 7 linguri ulei de măsline
- puţin sos de roşii
- sare
- piper
- 2 linguri unt sau ulei
Mod de preparare:
Opăreşti foile de lasagna pentru 5 minute şi le scurgi. Cureţi vinetele şi le tai în rondele groase de 5 mm.
Le ungi cu ulei, le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci în cuptor, la foc mediu, 30 de minute. Tai în rondele subţiri roşiile.
Razi în farfurii diferite caşcavalul şi brânza. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Scurgi tonul de ulei sau sucul propriu.
Ungi cu unt o formă ter-morezistentă dreptunghiulară. Aşezi un strat de roşii, pui deasupra caşcaval şi un strat de foi de lasagna.
Continui cu un strat de vinete pe care pui câte puţin ton, usturoi şi sos de roşii. Repeţi straturile, terminând cu o foaie de lasagna, peste care presari toată telemeaua rasă.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru circa 30 de minute.
Reteta lasagna cu vinete si ton
Pofta buna!