Reteta lebar
PrinteazaReteta lebar din: ficat de porc, piept de porc, piper, boabe ienibahar, sare, foi de dafin.
- 1,5 kg ficat de porc
- 500 g piept de porc fără os
- 1 lingură de piper colorat
- 1 linguriţă de ienibahar boabe
- 1 lingură de sare grunjoasă
- 2 foi de dafin
- maţe de porc groase
Mod de preparare:
Spală ficatul şi pieptul şi pune-le la fiert cu foile de dafin (circa o oră). Lasă-le să se răcorească (nu arunca zeama) şi dă-le prin maşina de tocat.
Pisează în mojar sarea, ieni-baharul şi piperul, adaugă-le în carne şi amestecă. Umple maţele, leagă-le la capete şi fierbe lebărul 20 de minute în zeama rămasă.
Serveşte când s-a răcit complet.
Reteta lebar
Pofta buna!