Macaroane cu brânză – Mac & Cheese din: macaroane, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 450g macaroane 4 linguri de unt 4 linguri de făină 2 căni de lapte 2 căni de brânză cheddar rasă Sare și piper după gust Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 190°C și ungeți o tavă de […]
Reteta macaroane cu conopida
PrinteazaReteta macaroane cu conopida din: macaroane, cascaval, unt, conopida, pesmet, sare.
- 250 g macaroane
- 150 g caşcaval
- 100 g unt
- 1 conopidă mică
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă cu puţină sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.
Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece.
Amesteci macaroanele cu unt şi 50 g caşcaval ras.
In timp ce fierb macaroanele, desfaci conopida în bucheţele pe care le speli şi le opăreşti pentru 5 minute, la foc mediu.
Intr-o cratiţă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, aşezi un strat de macaroane, un strat de conopidă, peste care presari caşcaval ras şi pui ici-colo câte un cubuleţ de unt.
Acoperi cu un strat de macaroane, peste care pui bucăţele de unt şi presari caşcavalul ras.
Introduci cratiţa în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, până când se rumeneşte frumos deasupra.
Porţionezi preparatul după ce s-a răcit 10 minute. Il poţi servi presărat cu verdeaţă sau cu boia.
Reteta macaroane cu conopida
Pofta buna!
poate iti place si:
Macaroane cu brânză – Mac & Cheese
Pofta buna!