Reteta macarons
PrinteazaReteta macarons din: zahar, migdale, oua, colorant, smantana, ciocolata, unt, gem de zmeura.
- 170 g de zahăr pudră
- 160 g de migdale măcinate
- 120 ml albuş de la 4 ouă medii, separate în două cantităţi egale
- 160 g de zahăr tos
- 1/2 linguriţă de colorant alimentar roşu
Pentru umplutura:
- 20 g de smântână pentru frişcă
- 110 g de ciocolată neagră, tocată mărunt
- 25 g de unt fără sare, la temperatura camerei
- 75 g gem de zmeură
Mod de preparare:
Se toarnă bezeaua peste amestecul de migdale şi se încorporează uşor. Este important să nu se amestece pasta prea mult – ar trebui să se desprindă în fâşii groase de pe spatulă. Fâşia ar trebui să se contopească cu restul compoziţiei cam în 30 de secunde – dacă nu se întâmplă aşa, mai amesteci un pic.
Se încinge cuptorul la 170° C/gaz 3-4.
Se pregătesc trei tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se pune compoziţia într-un poş (sau o pungă tăiătă la un capăt), cu dui (capătul metalic) fără zimţi.
Se şpriţează discuri de pastă cu diametrul de aproximativ 2,5cm. Se lasă să se odihnească în jur de 30 de minute la temperatura camerei sau până ce macarons au format o coajă.
Se coc macarons 14 minute (acest timp trebuie respectat cu stricteţe, pentru a testa macarons în primă fază). Hârtia de copt se trece imediat pe suprafaţa de lucru şi se lasă la răcit câteva minute înainte de a desprinde macarons cu delicateţe de pe hârtie.
Pentru umplutură, se pune smântână într-o tigaie mică şi ciocolata într-un bol mediu. Se dă smântână în clocot şi se toarnă ciocolata deasupra. Se lasă să se înmoaie câteva minute, apoi se amestecă.
Se adaugă untul şi se amestecă până compoziţia devine fină, apoi se lasă deoparte să se întărească.
Se pune amestecul de ciocolată într-un poş curat cu dui mai mic şi se şpriţează pe marginea discurilor de macarons. Se umple partea din mijloc cu gem, apoi se acoperă cu alt disc.
Reteta macarons
Pofta buna!