Reteta magiun de prune cu scortisoara
PrinteazaReteta magiun de prune cu scortisoara din: prune, scortisoara.
- 2500 g prune
- 1 beţişor de scorţişoară
Mod de preparare:
Fructele se spală şi se lasă să se scurgă bine, apoi se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o formă împreuună cu scorţişoara şi se dau la cuptor la 170-200 C, pe grătarul din mijloc.
Se lasă circa 1,5 ore, amestecând ocazional, după care se va observa că începe să se îngroaşe. Acum se poate îndepărta beţişorul de scorţişoară.
Pentru ca să se lege şi mai mult, pasta obţinută se toarnă într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul.
Se lasă pe foc, amestecând continuu, până când se evaporă suficientă apă şi se obţine consistenţa dorită, apoi se toarnă fierbinte în borcane.
Pofta buna!