Reteta maioneza

Printeaza

Reteta maioneza din: ou, crud, mustar, zeama de lamaie, ulei, sare.

Ingrediente:Reteta maioneza

  • 1linguriţă de ou răscopt
  • 1 gălbenuş crud
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie
  • 2 ceşcuţe ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Gălbenuşul de ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei.

Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte puţin. După ce s–a turnat tot uleiul, se adaugă sarea, muştarul şi zeama de lămîie.

De la început pînă la sfîrşit nu se întrerupe amestecatul (în acelaşi sens).

Se poate adăuga o lingură de smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.