Reteta mamaliga cu magiun

Printeaza

Reteta mamaliga cu magiun din: apa, faina, ulei, sare, magiun.

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 250 g faină de mălai
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • magiun de prune

 

Mod de preparare:

Se pune apă cu sare la fiert, când a dat în clocot se adaugă faina de mălai în ploaie şi se amestecă energic.

Se fierbe circa 10 minute, o mămăligă de consistenţă mai tare.

Când este gata, se scoate pe planşeta de bucătărie.

O tavă termorezistentă se unge cu ulei, se taie felii din mămăligă cu o aţă, apoi se pun în tavă straturi alternante de mămăligă şi magiun.

Se introduce în cuptorul fierbinte pentru câteva minute.

Se serveşte ca atare sau cu lapte dulce sau lapte bătut.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Mamaliga cu branza dulce si smantana

Mamaliga cu branza dulce si smantana din: mălai, brânză dulce de vacă, unt, smântână, sare. Ingrediente: 1,6 kg mălai 1 kg brânză dulce de vacă 100 g unt 250 g smântână sare Mod de preparare: Se pune în apă clocotită puţină sare şi apoi mălaiul sub formă de ploaie, amestecând continuu cu telul sau cu facăleţul. […]

 

Mamaliga cu branza si slanina afumata

Mamaliga cu branza si slanina afumata din: apa, malai, sare, brânză de oaie, slănină afumată, ceapă verde, ceapă roşie, sare, piper, smantana, salata verde. Ingrediente: apă mălai sare 30-35 g brânză de oaie 10 g slănină afumată 1 legătură ceapă verde 1 ceapă roşie sare, piper Pentru servire: smântână salată verde Mod de preparare: Faci o mămăligă, după reţeta […]

 

Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci

Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă verde, usturoi, rosii, ciuperci, fasole verde, telina, sare, piper, patrunjel, busuioc, mălai, lapte, spanac, caşcaval, ulei. Ingrediente: 400 g piept de pui 3 linguri ulei de măsline 1 legătură ceapă verde 6 căţei de usturoi 300 g roşii decojite 100 g ciuperci 200 g fasole […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.