Mancare de vinete cu ceapa si usturoi din: vinete, ceapa, patrunjel, suc de rosii, usturoi, untdelemn. Ingrediente: 4 vinete 2 cepe pătrunjel verde suc de roşii 4 căţei de usturoi untdelemn Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie felii groase de un deget, se presară sare şi se lasă câteva minute. Apoi se […]
Reteta mancare de ceapa
PrinteazaReteta mancare de ceapa din: ceapa, rosii, patrunjel, ulei, ardei, sare, piper.
Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.
Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Quercetina și alte compuși prezenți în ceapă au proprietăți antiinflamatorii, putând ajuta în ameliorarea inflamațiilor cronice din corp.
- 2 cepe
- 6 roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 pahar de ulei
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se şterg, se pun într-o tavă la cuptor până devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.
După ce s-au răcit, roşiile se curăţă de pieliţă, se pasează, se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, pătrunjel, sare şi piper. Se serveşte cu mămăligă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de vinete cu ceapa si usturoi
Pofta buna!