Reteta de mancare de fasole uscata

Printeaza

Reteta de mancare de fasole uscata din: fasole, untdelemn, ceapa, sare, bulion, piper, dafin, morcov, patrunjel, telina.

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 6 linguri untdeleimn
  • 6 cepe
  • sare
  • 3 linguri bulion
  • piper
  • foaie de dafin
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o ţelină mică
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare Reteta de mancare de fasole uscata:

Se pune fasolea la fiert cu apă rece, se schimbă apa după primul clocot, înlocuindu-se cu alta fierbinte.

Când este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul spălat şi curăţat şi două cepe.

Când pojghiţa de pe fasole este plesnită se adaugă şi sarea.

Separat, se prăjeşte în untdelemnul încins ceapa rămasă, tăiată mărunt, se adaugă bulionul, se stinge cu zeamă de fasole, semai dă un clocot şi se toarnă peste fasole.

Se adaugă piper, foaie de dafin şi oţet. Se serveşte la masă cu pătrunjel verde tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.