Reteta mancare de linte

Printeaza

Reteta mancare de linte din: linte, ulei, faina, ceapa, boia, otet, sare, piper.

Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor.

Lintea conține fibre solubile și insolubile, contribuind la menținerea sănătății sistemului digestiv. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal, previn constipația și reduc riscul de afecțiuni digestive, precum boala diverticulară.

Fibrele din linte contribuie la gestionarea nivelului de zahăr din sânge, fiind utilă în prevenirea și controlul diabetului de tip 2. Aceasta poate ajuta la menținerea unui nivel constant al zahărului din sânge și la reducerea absorbției de glucoză.

Consumul de linte poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) din sânge, deoarece fibrele solubile formează un gel care împiedică absorbția colesterolului în sânge.

Datorită conținutului de fibre, potasiu și antioxidanți, lintea poate susține sănătatea cardiovasculară. Aceasta poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea inflamației și la prevenirea bolilor de inimă.

Datorită conținutului ridicat de proteine și fibre, lintea poate contribui la menținerea senzației de sațietate și la controlul greutății. Consumul de linte poate fi util în dietele de slăbire sau în menținerea unei greutăți sănătoase.

 

 

Ingrediente:

  • 400 g linte
  • 2 linguri ulei sau 30 g margarină
  • 20 g făină
  • 1 ceapă mică
  • coajă de lămâie
  • foi de dafin
  • boia
  • oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lintea se curăţă, se spală în mai multe ape, se lasă la înmuiat în apă rece câteva ore, apoi se pune la fiert în aceeaşi apă, cu sare şi coajă de lămâie.

După ce s-a fiert, se adaugă un rântaş preparat cu ceapă şi boia şi se fierbe împreună câteva minute.

La sfârşit se adaugă piper, oţet, un praf de zahăr, eventual, foi de dafin.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.