Reteta mancare de prune uscate
PrinteazaReteta mancare de prune uscate din: prune, apa, vin, faina, zahar, ulei, ceapa, sare.
- 1 kg prune uscate
- 400 ml apă
- 50 ml vin alb
- 2 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 vârf de cutit de sare
- 1 linguriţă rasă pudră de vanilie
Mod de preparare:
Este obligatoriu ca prunele să fie spălate în mai multe ape, înainte de a le pune la fiert. După ce îndepărtăm resturile de codiţe, punem prunele în apă fierbinte, le lăsăm 30 de minute să se hidrateze, apoi scurgem apa şi o aruncăm.
Clătim prunele în altă apă călduţă şi scurgem apa foarte bine. Tocăm mărunt ceapa şi apoi o călim în 50 ml ulei, la foc mic, până capătă aspect străveziu. Se adaugă 2 linguri de făină, amestecam totul pe foc, aproximativ 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apă.
Când sosul se îngroaşă şi devine omogen, se adaugă prunele, apoi vinul, puţină sare, o linguriţă rasă de pudră de vanilie şi zahărul caramelizat stins cu o ceşcuţă de apă.
Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul si servim.
Pofta buna!
Niciodata nu mi-a placut mancarea de prune