Reteta mancarica de verdeata cu orez
PrinteazaReteta mancarica de verdeata cu orez din: patrunjel, marar, ceapa, untdelemn, faina, sare, piper, orez, bulion.
Ingrediente:
- 4 legaturi de patrunjel
- 4 legaturi de marar
- 2 cepe mijlocii
- 200 ml untdelemn
- 1 lingura de faina
- piper
- sare
- 1 lingura de bulion
- 1 pahar de orez
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins.
Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste usor si se stinge cu 250 ml apa.
Se adauga patrunjelul si mararul bine spalate si tocate (nu chiar marunt).
Se lasa la fiert pana se inmoaie, dupa care se adauga bulionul, sarea si piperul.
Se mai lasa 5 minute pe foc.
Separat, se fierbe orezul, care se serveste ca garnitura.
Pofta buna!