Reteta de melcisori cu nuca

Printeaza

Melcisori cu nuca din: faina, drojdie, zahar, ulei, lapte, oua, ulei, sare, turta dulce, zahar vanilat, nuca, ou, unt, zahar pudra.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • 200 g turtă dulce
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g miez de nucă
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Se cerne făina cu un p.raf de sare într-un castron. Se face o groapă în mijloc, se pune drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ.

Se amestecă cu puţină făină şi se lasă să crească intr-un loc cald. Peste maia se adaugă restul de lapte, zahărul, ouăle, uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare.

Se lasă să crească circa 40 de minute, apoi se întinde o foaie în formă de dreptunghi, groasă de 4 mm.

Turta dulce se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu zahărul vanilat şi cu miezul de nucă zdrobit.

Se pune umplutura peste foaie, se stropeşte cu untul topit şi se rulează strâns.

Se taie felii cu grosimea de 2 cm, se aşază pe o tavă cu hârtie de copt şi se ung cu ou bătut.

Se lasă să mai crească 15 minute şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, după care se lasă să se răcească.

Se servesc pudrate cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.