Reteta melomacarona
PrinteazaReteta melomacarona din: ulei, margarina, zahar, coniac, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara, miere.
- 1 1/2 ceaşcă ulei
- 1/2 ceaşcă margarina topită
- 1 ceaşcă zahăr
- 3/4 ceaşcă suc de portocale
- 1/4 ceaşcă de coniac
- 2 linguriţe coajă de portocală
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
- 8 ceşti făină
- 1/2 kg nucă măcinată
- 3 linguriţe scorţişoară
Pentru sirop:
- câte 2 ceşti apă, zahăr si miere
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o ceaşcă de 150 ml. Amesteci primele 6 ingrediente cu mixerul, la viteza cea mai mare. Cerni făina împreună cu praful de copt şi amoniacul. în amestecul lichid, încorporezi treptat pulberile şi omogenizezi.
Intinzi foi subţiri, de 5-6 mm, pe care le tai cu formele pentru fursecuri. Le coci în tava tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, 8-10 minute, până se rumenesc.
Prepari la foc mic siropul. Treci prăjiturile prin siropul fierbinte, apoi prin nuca amestecată cu scorţişoara.
Pofta buna!