Reteta melomacarona

Printeaza

Reteta melomacarona din: ulei, margarina, zahar, coniac, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara, miere.

Ingrediente:Reteta melomacarona

  • 1 1/2 ceaşcă ulei
  • 1/2 ceaşcă margarina topită
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 3/4 ceaşcă suc de portocale
  • 1/4 ceaşcă de coniac
  • 2 linguriţe coajă de portocală
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
  • 8 ceşti făină
  • 1/2 kg nucă măcinată
  • 3 linguriţe scorţişoară

Pentru sirop:

  • câte 2 ceşti apă, zahăr si miere

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o ceaşcă de 150 ml. Amesteci primele 6 ingrediente cu mixerul, la viteza cea mai mare. Cerni făina împreună cu praful de copt şi amoniacul. în amestecul lichid, încorporezi treptat pulberile şi omogenizezi.

Intinzi foi subţiri, de 5-6 mm, pe care le tai cu formele pentru fursecuri. Le coci în tava tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, 8-10 minute, până se rumenesc.

Prepari la foc mic siropul. Treci prăjiturile prin siropul fierbinte, apoi prin nuca amestecată cu scorţişoara.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.