Reteta mere in sirop
PrinteazaReteta mere in sirop din: mere, zeama de lamaie, zahar.
- 2 kg mere mici
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 2,5 kg zahăr
Mod de preparare:
Merele se spală, se decojescc şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri, cât mai uniform. Se pun la fiert timp de câteva minute în apă.
După ce siropul s-a răcit se pun merele în el şi se lasă minimum 4 ore, să se însiropeze bine. Se pune vasul cu merele în sirop la fiert, la flacără mică ceva mai mult de un sfert de oră şi se adaugă lămâie.
A doua zi se scot merele din sirop şi acesta se fierbe singur. Când dă în clocot se adaugă merele şi se mai lasă încă un sfert die oră, tot la foc moale.
A treia zi se repetă operaţia identic.
A patra zi sunt tocmai bune spre a fi servite.
Pofta buna!