Reteta mere in sirop

Printeaza

Reteta mere in sirop din: mere, zeama de lamaie, zahar.

Ingrediente:Reteta mere in sirop

  • 2 kg mere mici
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 2,5 kg zahăr

 

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se decojescc şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri, cât mai uniform. Se pun la fiert timp de câteva minute în apă.

După ce siropul s-a răcit se pun merele în el şi se lasă minimum 4 ore, să se însiropeze bine. Se pune vasul cu merele în sirop la fiert, la flacără mică ceva mai mult de un sfert de oră şi se adaugă lămâie.

A doua zi se scot merele din sirop şi acesta se fierbe singur. Când dă în clocot se adaugă merele şi se mai lasă încă un sfert die oră, tot la foc moale.

A treia zi se repetă operaţia identic.

A patra zi sunt tocmai bune spre a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.