Reteta miel cu spanac

Printeaza

Reteta miel cu spanac din: pulpa de miel, faina, spanac, lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, bulion.

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (cca 1,5 kg)
  • 1 linguriţă făină
  • 1,5 kg spanac
  • lămâie
  • piper
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 4 cepe verzi
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare Reteta miel cu spanac:

Dezosaţi pulpa, spălaţi şi tăiaţi carnea în bucăţi; uscaţi bucăţile pe un prosop de bucătărie.

Incingeţi uleiul într-o cratiţă de dimensiuni potrivite (să încapă bucăţile fără să se suprapună), la foc mediu spre iute, şi prăjiţi carnea 7-8 min, amestecând frecvent.

Când s-a rumenit uşor pe toate părţile, puneţi peste ea ceapa tocată şi mai prăjiţi cca 4 min, amestecând mereu.

Turnaţi apă fierbinte cât să acopere bine carnea, săraţi, puneţi 4-5 felii subţiri de lămâie, reduceţi focul la minimum şi lăsaţi să fiarbă cu capac 40-50 min.

Verificaţi din când în când, să nu scadă, prea mult lichidul şi adăugaţi apă, la nevoie.

Curăţaţi spanacul, spălaţi-l bine, opăriţi-l 1 min întro oală cu multă apă clocotită. Amestecaţi-l să se înmoaie tot şi vărsaţi-l într-o strecurătoare, să se scurgă bine.

Când carnea e bine fiartă, adăugaţi spanacul scurs, piper după gust şi 3 linguri suc de lămâie.

Amestecaţi uşor, săraţi după gust, completaţi cu puţină apă caldă dacă nu e suficient sos şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 5 min.

Desfaceţi făina cu 4-5 linguri de apă rece, ames;tecaţi-o cu bulionul, turnaţi în cratiţă şi amestecaţi să se distriibuie bine.

Lăsaţi să mai fiarbă 1 minut.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.