Reteta miel cu spanac
PrinteazaReteta miel cu spanac din: pulpa de miel, faina, spanac, lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, bulion.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel (cca 1,5 kg)
- 1 linguriţă făină
- 1,5 kg spanac
- lămâie
- piper
- sare
- 4 linguri ulei
- 2 cepe medii
- 4 cepe verzi
- 2 linguri bulion
Mod de preparare Reteta miel cu spanac:
Dezosaţi pulpa, spălaţi şi tăiaţi carnea în bucăţi; uscaţi bucăţile pe un prosop de bucătărie.
Incingeţi uleiul într-o cratiţă de dimensiuni potrivite (să încapă bucăţile fără să se suprapună), la foc mediu spre iute, şi prăjiţi carnea 7-8 min, amestecând frecvent.
Când s-a rumenit uşor pe toate părţile, puneţi peste ea ceapa tocată şi mai prăjiţi cca 4 min, amestecând mereu.
Turnaţi apă fierbinte cât să acopere bine carnea, săraţi, puneţi 4-5 felii subţiri de lămâie, reduceţi focul la minimum şi lăsaţi să fiarbă cu capac 40-50 min.
Verificaţi din când în când, să nu scadă, prea mult lichidul şi adăugaţi apă, la nevoie.
Curăţaţi spanacul, spălaţi-l bine, opăriţi-l 1 min întro oală cu multă apă clocotită. Amestecaţi-l să se înmoaie tot şi vărsaţi-l într-o strecurătoare, să se scurgă bine.
Când carnea e bine fiartă, adăugaţi spanacul scurs, piper după gust şi 3 linguri suc de lămâie.
Amestecaţi uşor, săraţi după gust, completaţi cu puţină apă caldă dacă nu e suficient sos şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 5 min.
Desfaceţi făina cu 4-5 linguri de apă rece, ames;tecaţi-o cu bulionul, turnaţi în cratiţă şi amestecaţi să se distriibuie bine.
Lăsaţi să mai fiarbă 1 minut.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu felii de lămâie.
Pofta buna!