Reteta minciunele
PrinteazaReteta minciunele din: faina, drojdie, vanilie, ulei, zahar, sare.
- 500 g făină
- 1 cub de drojdie
- vanilie
- 1 cană cu apă caldă sau 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- sare
- 1 cană cu ulei pentru prăjit
- 3 linguri cu zahăr pentru decor
Mod de preparare:
Pregătiţi drojdia: acoperiţi cubul de drojdie cu 2 linguri cu zahăr şi 1/2 linguriţa de sare. Amestecaţi cu furculiţa inox sau cu lingura de lemn până obţineţi un lichid dens.
Cerneţi faina, puneţi într-un gol format cu lingura drojdia subţiata cu apa, 2 pachete de zahăr vanilinat, 2 linguri cu ulei. Frământaţi faina astfel pregătită cu apă caldă sau sifon.
Obţineţi un aluat ferm, care se desprinde de mana cand a devenit aerisit. Lăsaţi la dospit 20 min.
Impărţiţi aluatul în 10 bile egale. Ungeţi cu ulei planseul de lucru, întindeţi aluatul cu sucitorul ca să obţineţi forme rotunde. Prăjiţi turtele în ulei fierbinte.
Scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi presaraţi pe fiecare turta zahăr tos şi aşezaţi-le unele peste altele. Acoperiţi pentru 10 minute.
Serviţi minciunelele calde sau reci, lângă ceai sau cafea.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-minciunele html