Reteta minitarte cu ciuperci
PrinteazaReteta minitarte cu ciuperci din: quinoa, seminte de in, faina de naut, cimbru, ciuperci, praz, apio, ulei, sare, piper, ceapa, otet, sare.
- 170 g quinoa albă
- 2 linguri cu seminte de in râşnite
- 2 linguri cu făină de năut
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 500 g mix de ciuperci de pădure
- 1 fir de praz
- 1 apio
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Pentru ceapa caramelizata:
- 5 cepe
- 1/4 ceaşcă de ulei de măsline
- 1/4 ceaşcă de oţet balsamic
- 1 linguriţă rasă cu sare
Mod de preparare:
Taie ceapa julien, desfă-o şi pune-o într-un castron. Toarnă oţetul balsamic şi uleiul de măsline, adaugă sarea, amestecă şi lasă la macerat până a doua zi.
Dă ceapa la cuptor, într-o sită, şi lasă la foc mic, până ce se caramelizează.
Clăteşte quinoa în mai multe ape reci, pune-o la fiert în 400 ml de apă fierbinte şi las-o un sfert de oră sau până când absoarbe apa
Scurge quinoa, iar după ce s-a răcorit, adaugă seminţele de in, făina de năut, cimbrul, un praf de sare şi amestecă.
Unge cu ulei formele de tartă şi tapetează-le cu amestecul de quinoa, presând bine cu degetele pentru a se forma o crusta. Dă-le la cuptor 30-40 de minute.
Intre timp, taie prazul julien şi ţelina apio în bucăţi, încinge 2-3 linguri cu ulei, pune prazul, iar după ce a devenii translucid, adaugă mixul de ciuperci feliate şi apio.
Tine pe foc până scade lichidul. Condimentează cu sare şi piper. Umple cu ciuperci tartele de quinoa şi decoreazâ-le cu ceapa caramelizată.
Reteta minitarte cu ciuperci
Pofta buna!