Reteta mousse au chocolat

Printeaza

Reteta mousse au chocolat din: ciocolata, galbenus, zahar, sare, vanilie, frisca.

Ingrediente:Reteta mousse au chocolat

  • 250 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 40 g zahar pudra
  • 100 ml frisca nebatuta
  • 1 baton de vanilie
  • 1 varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca.

Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile  unul cate unul  batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet.

Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul.

Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata  mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena.

Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.