Reteta mucenici muntenesti

Printeaza

Reteta mucenici muntenesti

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 cană apa
  • sare
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 3-4 linguriţe
  • coajă rasă de lămâie şi de portocală
  • zahăr
  • scorţişoară
  • nucă măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Din făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l întinzi într-o foaie de 1/2 cm grosime şi tai mucenicii cu forma specială. Ii aşezi într-o tavă şi-i laşi să se usuce timp de o oră.

Pui apoi pe foc o oală cu apă, sare şi zahăr după gust. Când apa clocoteşte, dai drumul cu grijă mucenicilor în oală, adaugi coaja rasă de lămâie şi portocală, vanilia şi zahărul vanilat şi laşi să fiarbă 20-25 de minute.

Inainte de a lua oala de pe foc pui şi esenţa de rom.

Laşi mucenicii să se răcească, apoi îi aduci la masă cu scorţişoară şi nuca măcinată alături.

 

Reteta mucenici muntenesti

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.