Reteta musaca greceasca
PrinteazaReteta musaca greceasca din: vinete, carne tocata, ceapa, rosii, vin, ulei, cascaval, sare, piper, patrunjel.
- 4 vinete
- 500 g carne tocată amestec
- 1 ceapă
- 4 rosii
- 200 ml vin rosu
- 3 linguri ulei
- 150 g cascaval
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai vinetele rondele, le sărezi şi le laşi 2 ore la scurs. Le speli şi le ştergi cu un şervet de hârtie. Le frigi pe grătar pe ambele părţi.
Căleşti în 2 linguri de ulei ceapa tocată, până devine uşor sticloasă. Adaugi carnea, vinul, roşiile descojite tocate, sarea şi piperul după gust.
Acoperi şi laşi să scadă zeama, amestecând constant. Ungi cu uleiul rămas o tavă, aşezi un strat de vinete, pui carnea, din nou vinete, iar deasupra razi caşcavalul.
Dai musacaua la cuptor până ce se gratinează caşcavalul. După ce s-a răcorit, presari pătrunjelul tocat.
Reteta musaca greceasca
Pofta buna!