Reteta musaca
PrinteazaReteta musaca din: cartofi, carne tocata, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, bulion, oua, smantana, ardei, pesmet.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 500 g carne tocată de vită sau amestec (porc şi vită)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- ulei
- sare
- piper
- 2 linguri bulion
- 6 ouă
- 5 linguri smântână
- 3-4 ardei copţi
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă, în apă cu sare. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei încins în tigaie.
Adaugi carnea, morcovul ras, condimentele şi laşi să fiarbă 15 minute. Adaugi 2 linguri bulion şi laşi să mai fiarbă puţin.
Laşi să se răcească şi încorporezi în compoziţie 2 ouă.
Intr-o tavă unsă, aşezi un rând de cartofi, un strat de carne, altul de cartofi, începând şi terminând cu un strat de cartofi.
După fiecare strat de carne, adaugi din amestecul de 3 linguri de smântână cu 2 ouă.
La sfârşit, aşezi deasupra un strat de ardei copţi şi torni peste ei amestecul din două linguri de smântână cu 2 ouă bătute şi 2 linguri de pesmet, apoi condimentezi după gust.
Dai vasul la cuptor pentru 40 de minute, la foc moderat.
Reteta musaca
Pofta buna!