Reteta muschi de porc cu varza de Bruxelles

Printeaza

Reteta muschi de porc cu varza de Bruxelles din: muschi de porc, amidon, sos de soia, otet, zahar, orez, ulei, alune, varza de bruxelles, ghimbir, usturoi, ardei, ulei de susan.

Ingrediente:Reteta muschi de porc cu varza de Bruxelles

  • 1 bucată de muşchi de porc (400-450g)
  • 1 lingură de amidon
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingura oţet de orez
  • ulei vegetal, pentru prăjit
  • 4 linguri de alune nesărate
  • 400 g verze de Bruxelles, curăţate şi tăiate în jumătăţi
  • o bucată mica de ghimbir, ras
  • 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute roşu sau câţiva ardei mici uscaţi, întregi
  • 1 lingură ulei de susan şi orez lipicios, pentru servit

 

Mod de preparare:

Taie carnea în felii subţiri. Amestecă amidonul cu 2 linguri sos de soia, adaugă-l peste carnea de porc şi amestecă bine, apoi lasă carnea deoparte 5 minute.

Amestecă sosul de soia rămas cu oţetul, zahărul, oţetul de orez şi 2 linguri de apă. Lasă zahărul să se dizolve.

Incinge 1 linguriţă de ulei într-un wok sau o tigaie. Prăjeşte alunele 1-2 minute, amestecând des, până când sunt aurii, apoi pune-le deoparte, într-o farfurie.

Adaugă 1 lingură de ulei în tigaie şi prăjeşte carnea de porc timp de 3-4 minute, până când este aurie, dar nu complet pătrunsă, apoi pune-o deoparte.

Adaugă încă 1 lingură de ulei şi prăjeşte varza la foc mare, timp de 5 minute, adăugând 1 lingură de apă la final, pentru a produce puţin abur. Varza ar trebui să aibă o culoare intensă de verde şi să fie fragedă, dar nu moale.

Prăjeşte totul 1 minut, apoi adaugă sosul, carnea de porc şi eventualele sucuri lăsate de aceasta.

Găteşte totul la foc mic timp de câteva minute, până când sosul se îngroaşă, iar carnea este bine pătrunsă. Presară alunele, toarnă uleiul de susan în fir subţire şi serveşte alături de orez lipicios.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.