Reteta negresa cu mascarpone
PrinteazaReteta negresa cu mascarpone din: unt, zahar, sare, oua, praf de copt, ciocolata, mascarpone, faina, vanilie, cacao.
- 240 g unt
- 225 g zahăr
- 2 ouă
- un praf sare
- 1 linguriîă praf de copt
- 100 g ciocolată neagră
- 125 g mascarpone
- 60 g făină
- esenţă de vanilie
- 60 g cacao
Mod de preparare:
Se topeşte mai întâi untul la microunde. în untul moale se adaugă ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi se mai pune câteva secunde la microunde.
Se adaugă apoi zahărul, se amestecă si se lasă din nou pentru 30 de secunde la microunde. Se scoate şi se lasă compoziţia puţin la răcorit.
Se adaugă apoi brânza mascarpone, esenţa de vanilie, ouăle si se amestecă bine. Se pun făina, praful de copt, sarea şi cacaua, se amestecă bine şi se toarnă aluatul în forma de copt.
Se lasă la cuptor 45-50 de minute, până ce o scobitoare introdusă iese curată.
Pofta buna!