Homar cu Sos Chimichurri – Homarul este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii, fiind apreciat pentru carnea sa fragedă și gustul rafinat. Atunci când este combinat cu sosul chimichurri, un sos argentinian vibrant și aromat, rezultă un preparat sofisticat, perfect pentru ocazii speciale sau cine romantice. Această rețetă de homar cu sos chimichurri […]
Reteta negresa cu mascarpone
PrinteazaReteta negresa cu mascarpone din: unt, zahar, sare, oua, praf de copt, ciocolata, mascarpone, faina, vanilie, cacao.
Ingrediente:
- 240 g unt
- 225 g zahăr
- 2 ouă
- un praf sare
- 1 linguriîă praf de copt
- 100 g ciocolată neagră
- 125 g mascarpone
- 60 g făină
- esenţă de vanilie
- 60 g cacao
Mod de preparare:
Reteta negresa cu mascarpone: topeşte mai întâi untul la microunde.
în untul moale se adaugă ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi se mai pune câteva secunde la microunde.
adaugă apoi zahărul, se amestecă si se lasă din nou pentru 30 de secunde la microunde.
scoate şi se lasă compoziţia puţin la răcorit.
Se adaugă apoi brânza mascarpone, esenţa de vanilie, ouăle si se amestecă bine.
pun făina, praful de copt, sarea şi cacaua, se amestecă bine şi se toarnă aluatul în forma de copt.
lasă la cuptor 45-50 de minute, până ce o scobitoare introdusă iese curată.
Pofta buna!
Ciupercile Champignon: Istorie, Cultivare și Beneficii Nutriționale
Ciupercile Champignon: Istorie, Cultivare și Beneficii Nutriționale – Ciupercile Champignon, cunoscute și sub denumirea științifică Agaricus bisporus, sunt printre cele mai populare și consumate ciuperci din lume. Aceste ciuperci sunt apreciate pentru gustul lor delicat și pentru beneficiile nutriționale pe care le oferă. Istoria Ciupercilor Champignon Cultivarea ciupercilor Champignon datează din secolul al XVII-lea în […]