Reteta negresa

Printeaza

Reteta negresa din: unt, zahar, oua, faina, pudra de cacao, praf de copt, lapte, fulgi de ciocolata, ciocolata, crema de branza.

Ingrediente:

  • 100 g de unt nesărat, înmuiat
  • 175 g de zahăr fin
  • 2 ouă mari bătute
  • 75 g de făină
  • 50 g pudră de cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 4 linguri amestec de fulgi de ciocolată albă şi ciocolată cu lapte
  • 100 g de ciocolată cu lapte
  • 75 g cremă de brânză

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă de negrese pătrată cu latura de 20 cm.

Se bat împreună untul şi zahărul cu un mixer, apoi se adaugă ouăle unul câte unul.

Se cern făina, cacaua şi praful de copt, apoi se adaugă laptele. Se amestecă totul, apoi se adaugă fulgii de ciocolată.

Se pune amestecul în tavă cu lingura şi se nivelează.

Se coace 30 de minute sau până se întăreşte partea de deasupra, apoi se lasă să se răcească total.

Pentru a prepara toppingul, se topeşte ciocolata cu lapte, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă cu crema de brânză.

Se întinde peste blatul răcit şi se taie în pătrate mici.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.