Reteta negrese cu unt de arahide
PrinteazaReteta negrese cu unt de arahide din: unt de arahide, ciocolata, zahar, oua, faina.
- 225 g unt de arahide (cu bucăţele de arahide)
- 220 g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi
- 280 g de zahăr brun fin
- 3 ouă medii
- 100 g de făină cu agent de creştere
Mod de preparare:
Se pun deoparte câte 50 g unt de arahide şi ciocolată. Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată, cu latura de 20 cm.
Se topeşte uşor untul de arahide rămas, ciocolata şi tot zahărul într-o tigaie, amestecând din când în când, până ce zahărul este aproape topit.
Se închide focul şi se foloseşte o lingură de lemn pentru încorpora ouăle, unul câte unul. Se încorporează şi făină, apoi se toarnă amestecul în formă.
Se topeşte untul de arahide pus deoparte în cuptorul cu microunde 45 de secunde sau într-o tigaie, până devine lichid. Se stropeşte prăjitura cu acesta.
Se dă la copt 30-35 de minute până ce prinde crustă, dar miezul tot pare un pic crud. Se topeşte ciocolata pusă deoparte, se stropeşte cu ea prăjitura şi se lasă la răcit în tigaie înainte de a fi tăiată în bucăţi pătrate.
Reteta negrese cu unt de arahide
Pofta buna!