Reteta omleta cu dovlecei
PrinteazaReteta omleta cu dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, nucsoara, sare, piper, cimbru, oua, smantana.
- 400 g dovlecei
- 1 ceapa rosie mica
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1/2-1 lingurita nucsoara rasa
- sare
- piper proaspat macinat
- 5 crengute cimbru
- 3 oua
- 75 ml smantana dulce subtire
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de legume). Se taie ceapa marunt, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste impreuna cu feliile de dovlecei.
Se adauga catelul de usturoi curatat si zdrobit, nucsoara rasa, sare si piper, se acopera tigaia cu un capac si se dunstuiesc legumele inca 3 minute.
Intre timp se spala cimbrul, se toaca, se amesteca bine cu ouale si smantana, se gusta compozitia de sare si piper si se toarna peste dovlecei.
Se lasa sa se-ntareasca (cu capac) circa 7 minute, intorcandu-se si pe partea cealalta ca sa se rumeneasca.
Omleta se taie in doua si se serveste pe farfurii incalzite.
Pofta buna!