Reteta omleta cu sofran
PrinteazaReteta omleta cu sofran din: oua, ulei, sofran, coriandru, ceapa, lamaie, iaurt, sare, piper.
- 6 ouă
- 6 linguri ulei
- 1 ceaşcă supă
- 2 cepe
- 2 linguriţe şofran
- 2 linguriţe coriandru
- sare
- piper
- 1 lămâie
- 3 linguriţe iaurt
Mod de preparare:
Se taie roşiile în cubuleţe mai mari şi ceapa rondele fine. Se pun la fiert în supa clocotită şi se adaugă sarea, piperul, şofranul şi coriandrul.
Se lasă să fiarbă aproximativ zece minute şi se trece prin sită. Se prepară omleta într-o tigaie şi se aşază pe platoul de servire.
Se pun deasupra roşiile şi ceapa. In supa rămasă, răcită, se toarnă iaurtul şi sucul de lămâie, obţinându-se un sos nu prea consistent.
Se servesc împreună.
Pofta buna!