Reteta orez cu scortisoara
PrinteazaReteta orez cu scortisoara din: orez, unt, scortisoara, cardamom, usturoi, sare.
- 4 ceşti orez cu bob lunguieţ
- 1/2 ceşcuţă unt
- 4 bucăţelte scorţişoară
- 4 bucăţi cardamom
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţie ghimbir pisat
- colorant galben
- 1 lingură cu sare
Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se scurge, într-o tigaie se pune pe foc la topit untul împreună cu scorţişoaira şi cardamonul. Se adaugă ghimbirul şi se amestecă bine, completându-se cu apă fiartă cu puţină sare şi colorant.
Se acoperă vasul cu un capac şi se toarnă orezul imediat in apa ce începe să fiarbă. Se amestecă bine şi, după cinci minute, se trece flacăra pe mic.
Se pune din nou capacul şi se lasă la fiert un sfert de oră. Se ia vasul de pe foc, dar nu şi capacul.
Se serveşte după o jumătate de oră.
Pofta buna!