Reteta oua Benedict

Printeaza

Reteta oua Benedict din: oua, rosii, suc de lamaie, sunca, chifle, unt, sare, piper, marar, masline.

Ingrediente:Reteta_oua_Benedict

  • 4 ouă
  • 2 roşii
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 4 felii şuncă sau bacon
  • 2 chifle
  • 100 g unt topit
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • mărar
  • măsline

 

Mod de preparare:

Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile şi patru linguri de apă rece se pun într-un bol care se aşază la bain-marie.

Se bate amestecul cu telul până ce se obţine o cremă spumoasă şi fermă. Se scoate de la bain-marie, se adaugă untul topit în fir subţire, amestecând tot timpul, se adaugă câteva picături de suc de lămâie,
sare şi piper.

Se păstrează sosul la cald.

In apă cu suc de lămâie se pun ouăle şi se fierb 2-3 minute, apoi se scot cu o spumieră. Se taie chiflele şi se rumenesc, la fel se prăjeşte şunca sau baconul.

Pe fiecare jumătate de chiflă se pun rondele de roşii, câte o felie de şuncă prăjită, apoi se aşază câte un ou şi se toarnă sos. Se ornează cu mărar şi măsline.

Reteta oua Benedict

Reteta_oua_Benedict

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.