Reteta oua Benedict
PrinteazaReteta oua Benedict din: oua, rosii, suc de lamaie, sunca, chifle, unt, sare, piper, marar, masline.
- 4 ouă
- 2 roşii
- 2 linguri suc de lămâie
- 4 felii şuncă sau bacon
- 2 chifle
- 100 g unt topit
- 3 gălbenuşuri
- sare
- piper
Pentru decor:
- mărar
- măsline
Mod de preparare:
Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile şi patru linguri de apă rece se pun într-un bol care se aşază la bain-marie.
Se bate amestecul cu telul până ce se obţine o cremă spumoasă şi fermă. Se scoate de la bain-marie, se adaugă untul topit în fir subţire, amestecând tot timpul, se adaugă câteva picături de suc de lămâie,
sare şi piper.
Se păstrează sosul la cald.
In apă cu suc de lămâie se pun ouăle şi se fierb 2-3 minute, apoi se scot cu o spumieră. Se taie chiflele şi se rumenesc, la fel se prăjeşte şunca sau baconul.
Pe fiecare jumătate de chiflă se pun rondele de roşii, câte o felie de şuncă prăjită, apoi se aşază câte un ou şi se toarnă sos. Se ornează cu mărar şi măsline.
Reteta oua Benedict
Pofta buna!