Reteta pachetele de primavara
PrinteazaReteta pachetele de primavara din: foi de aluat, ciuperci, taitei, spanac, carne de porc, amidon, sherry, usturoi, ghimbir, ceapa, ardei, ulei, zahar, sare, piper, sos de peste.
- 30 de foi de aluat pentru pacheţele de primăvară
- 6 linguri de ciuperci uscate
- 100 g tăiţei de orez
- 150 g frunze de spanac
- 200 g carne de porc
- 1 linguriţă de amidon
- 4 linguri de sherry
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 1 legătură de ceapă verde
- 2-3 ardei iuti
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de ulei de susan
- zahăr
- sare
- piper
- 1 lingură de sos de peşte
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Foile de aluat pentru pacheţele de primăvară (cu o lăţime de cca 18 cm) se întind pe o suprafaţă de lucru. Ciupercile se înmoaie in apă timp de 30 de minute, la fel ca şi tăiţeii de orez (separat).
După înmuiere, ciupercile se curăţă de picioruş, iar pălăriile se taie bucăţele. Spanacul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Carnea de porc se taie fâşii subţiri. Acestea se freacă cu amidon şi se toarnă pe deasupra sherry-ul.
Usturoiul şi ghimbirul se cojesc şi se toacă mărunt. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi se taie mărunt.
Uleiul se încinge bine într-un wok. Se prăjesc întâi usturoiul şi ghimbirul. Urmează apoi carnea, în care se amestecă continuu un minut.
Mai departe se adaugă ciupercile, tăiţeii de orez scurşi de apă, ceapa verde, ardeii iuţi şi spanacul. Se amestecă continuu la foc mare, se asezonează cu condimentele şi se lasă la răcit.
Se aşează câte o lingură de umplutură pe câte o jumătate de foaie de aluat. Aluatul se pliază pe deasupra umpluturii şi se rulează nu foarte strâns.
La final, pacheţelele se prăjesc în ulei până devin aurii.
Reteta pachetele de primavara
Pofta buna!