Reteta paella
PrinteazaReteta paella din: mazare, orez, porumb, ardei, ceapa, rosii, ulei, curcuma, sare, patrunjel.
- 150 g mazare
- 300 g orez cu bob rotund
- o conserva mica porumb
- un ardei gras rosu
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- 2 roşii în bulion
- 4 linguri ulei
- o lamaie
- un litru supa de legume
- 1/2 lingurite curcuma
- sare
- 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o tigaie încăpătoare cu ulei se pun la călit ardeiul tăiat cubulete, ceapa şi usturoiul curăţate si tăiate mărunt si roşiile fără suc.
Se lasă 5 minute, se amestecă şi se pune orezul. Se acoperă si se lasă 3 minute sub capac. Se pune apoi supa, se adaugă sare şi curcuma şi se lasă să fiarbă 20-25 de minute.
Când orezul a absorbit întregul lichid, se pune mazărea şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se stinge focul, se presară porumbul, se acoperă si se lasă 5 minute. Se serveste cu felii de lămâie si pătrunjel.
Reteta paella
Pofta buna!