Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească

Printeaza

Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești.

De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, se amestecă făina cu sarea. Dizolvă drojdia în apă călduță și se lasă 10 minute.

Se adaugă amestecul de drojdie în bolul cu făină și se frământă până se obține un aluat omogen.

Se acoperă bolul cu un prosop umed și se lasă la dospit timp de 2 ore.

După ce aluatul și-a dublat volumul, se modelează în formă de pâine și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la 220°C timp de 25-30 de minute sau până când pâinea este aurie la suprafață.

Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească

Valori nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 265 kcal
  • Carbohidrați: 55 g
  • Proteine: 9 g
  • Grăsimi: 1 g

 

Aceasta rețetă autentică reflectă gustul și aroma pâinii tradiționale românești, fără aditivi sau conservanți.

Pâinea a jucat întotdeauna un rol esențial în cultura românească, fiind prezentă la toate mesele și evenimentele importante. Această rețetă aduce un omagiu tradiției și istoriei noastre culinare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paine cu ceapa caramelizata

Reteta zilei: Paine de casa cu aroma de rozmarin

Paine de casa cu aroma de rozmarin din: faina, drojdie uscata, sare, apa, rozmarin. Ingrediente:  4 pahare făină ½ linguriță drojdie uscata 1½ lingurita sare 2 cesti apa 1 lingurita rozmarin     Mod de preparare: Combinați toate ingredientele uscate, amestecați bine. Se adauga apă si se framanta. Acoperiți aluatul cu folie alimentara. Dati la […]

 

Cum se prepara paine de casa cu bere

Paine de casa cu faina integrala

Paine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou. Ingrediente:  280 g de făină 90 g făină integrală 2 1/4 lingurițe drojdie 1 1/4 ceasca (300 ml) de apă caldă 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit 1 lingura (15 g) de miere 3/4 linguriță de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.