Reteta paine cu verdeata
PrinteazaReteta paine cu verdeata din: verdeturi, unt, oua, sare, faina, amidon, cascaval.
- 1 mana verdeturi (pătrunjel, mărar, salvie, busuioc, coriandru, frunze tinere de spanac)
- 50 g unt
- 4 ouă
- sare
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 2 linguri caşcaval ras
Mod de preparare:
Se topeşte untul, dar nu se lasă să devină maroniu. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare.
Se încorporează gălbenuşurile, alternând cu verdeaţă tocată şi câte o linguriţă de unt topit. Se presară făina amestecată cu amidon şi caşcaval ras şi se înglobează cu telul.
Se aşază aluatul într-o formă unsă şi pudrată cu pesmet. Se aşază la mijlocul cuptorului rece. Se coace 25 minute la 180 °C, până se rumeneşte uşor.
Se lasă la răcorit în tavă, apoi se taie.
Reteta paine cu verdeata
Pofta buna!