Pâine de Dovlecel: Deliciu Aromat și Sănătos din: dovlecel, faina, zahar, ulei vegetal, oua, nucsoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Este o rețetă clasică, dar mereu surprinzătoare, care îmbină savoarea bogată a dovlecelului cu aromele calde de nucșoară și scorțișoară. Aceasta nu este doar o pâine delicioasă, ci și o modalitate excelentă de […]
Reteta paine impletita
PrinteazaReteta paine impletita din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei de masline, susan, mac.
- 450 g făină
- 270 ml apă călduţă
- 20 g drojdie proaspătă
- o linguriţă sare
- o lingură rasă zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru uns:
- apă călduţă
- susan şi mac
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă într-o cană cu zahărul, putină făină şi 4 linguri de apă. Se lasă maiaua să crească.
Intr-un bol încăpător, se amestecă făina cu sarea şi se face o gaură la mijloc, unde se pune maiaua.
Se amestecă ingredientele, turnând apă câte puţin, terminând cu uleiul pus în fir subţire, până aluatul nu se mai lipeşte de mâni.
Aluatul rezultat, omogen şi elastic, se lasă la crescut într-un vas călduţ, uns cu ulei, acoperit cu un prosop.
După ce a crescut, se modelează o pâine mare împletită în două, sau două pâini mai mici.
Pâinile se aşază în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se lasă la crescut.
După ce şi-au dublat volumul, se ung cu apă călduţă, se presară seminţe de mac, susan şi se dau la copt.
Pâinea e gata când capătă o culoare arămie şi se desprinde de marginile tăvii.
Reteta paine impletita
Pofta buna!
poate iti place si:
Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]
Pofta buna!