Reteta paleuri
PrinteazaReteta paleuri din: magarina, zahar, galbenus, praf de copt, crema de ciocolata, ciocolata neagra.
Pentru aluat:
- 300 g margarina
- 250 g zahăr pudră
- 4 gălbenuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- cremă de ciocolată, după gust
Pentru decor:
- 50 g ciocolată neagra
Mod de preparare:
Margarina se amestecă cu zahărul pudră şi cel vanilat şi, apoi, după ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă gălbenuşurile, pe rând.
Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă în compoziţie, care apoi se omogenizează. Aluatul se pune într-un poş sau într-o pungă cu colţul tăiat.
Se eliberează mici cantităti în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coc 10 minute. Se lasă apoi la răcit şi se unesc două câte două cu cremă de ciocolată.
Se topeşte ciocolata şi, cu dinţii unei furculiţe înmuiate în ciocolată, se trece pe deasupra fursecurilor aşezate pe un grătar. Se aşază fără a le suprapune pe platoul de servit.
Reteta paleuri
Pofta buna!
Foarte bune paleurile astea