Reteta papanasi fierti cu branza

Printeaza

Reteta papanasi fierti cu branza

Ingrediente:Reteta papanasi fierti cu branza

  • 300 g brînză de vacă
  • o felie paine
  • 1 ceaşcă lapte
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) mu­iat în lapte (după gust), stors bine şi dat de asemenea prin sită, 3 ouă, puţină sare. Presărăm făina ca să se obţină un aluat potrivit de tare.

Cind aluatul de papanaşi este gata, facem proba : luăm o linguriţă de aluat şi dăm drumul în apă clocotită. Dacă bu­căţica de aluat se ridică desfăcută dea­supra apei, trebuie să mai punem în aluat un gălbenuş şi puţină făină.

Luăm în mîriă bucăţi de aluat, le ro­tunjim, apoi le turtim puţin, apăsînd uşor cu degetul deasupra, la mijlocul lor. Pu­nem papanaşii la fiert într-o cratiţă cu fundul lat, în apă multă cu sare, lăsînd să clocotească apa la foc iute, pînă se ridică papanaşii deasupra apei. încercăm dacă aluatul nu este crud. Strecurăm, turnînd încet apa pentru ca papanaşii să nu se sfărîme. Apoi îi opărim cu unt.

Prăjim pesmetul în unt, îl turnăm peste papanaşi şi îi servim imediat.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac papanasii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.