Reteta papanasi fierti cu branza
PrinteazaReteta papanasi fierti cu branza
- 300 g brînză de vacă
- o felie paine
- 1 ceaşcă lapte
- 3 oua
- 100 g unt
- 3 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) muiat în lapte (după gust), stors bine şi dat de asemenea prin sită, 3 ouă, puţină sare. Presărăm făina ca să se obţină un aluat potrivit de tare.
Cind aluatul de papanaşi este gata, facem proba : luăm o linguriţă de aluat şi dăm drumul în apă clocotită. Dacă bucăţica de aluat se ridică desfăcută deasupra apei, trebuie să mai punem în aluat un gălbenuş şi puţină făină.
Luăm în mîriă bucăţi de aluat, le rotunjim, apoi le turtim puţin, apăsînd uşor cu degetul deasupra, la mijlocul lor. Punem papanaşii la fiert într-o cratiţă cu fundul lat, în apă multă cu sare, lăsînd să clocotească apa la foc iute, pînă se ridică papanaşii deasupra apei. încercăm dacă aluatul nu este crud. Strecurăm, turnînd încet apa pentru ca papanaşii să nu se sfărîme. Apoi îi opărim cu unt.
Prăjim pesmetul în unt, îl turnăm peste papanaşi şi îi servim imediat.
Pofta buna!
Imi plac papanasii!