Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]
Reteta papanasi fierti
PrinteazaReteta papanasi fierti din: branza, ou, zahar, extract de vanilie, faina, gris, pesmet, unt, drajeuri.
- 350 g brânză dulce
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 3 linguri făină
- 2 linguri griş
- 100 g pesmet
- 25 g unt
- 50 g zahăr brun
- 30 g drajeuri
- fire de ciocolată
Mod de preparare:
Mixezi brânza dulce cu oul, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie rasă, făina şi grişul, până când obţii o compoziţie omogenă.
Topeşti untul într-o tigaie, presari pesmetul şi amesteci până când pesmetul îşi schimbă uşor culoarea.
Când s-a rumenit, iei vasul de pe foc, laşi pesmetul să se mai răcorească şi adaugi zahărul brun, ciocolata şi amesteci bine.
Intr-un vas larg, pui la fiert apă cu puţină sare. Cu mâinile presărate cu făină, formezi biluţe din aluatul de brânză, pe care le pui la fiert în apa clocotită.
Când se ridică la suprafaţă, papanaşii sunt gata. Ii scoţi cu o paletă şi îi rostogoleşti prin amestecul de pesmet şi ciocolată.
Reteta papanasi fierti
Pofta buna!
poate iti place si:
Papanasi cu branza de vaci
Pofta buna!