Reteta papricas de pui
PrinteazaReteta papricas de pui
- 1 piept de pui
- 2 cepe
- 2 lingurite boia dulce
- 1 ou
- 1 lingura unt
- 3-4 linguri faina
- sare
- piper
- ulei
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Dezosezi pipetul de pui, il tai in bucati potrivite si-l rumenesti in ulei, dupa care il scoti si-l lasi deoparte. Cureti ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca cu uleiul in care ai rumenit carnea.
Dupa 4-5 minute adaugi boiaua dulce, piperul si stingi totul cu o ceasca de apa. Fierbi sosul 15 minute la foc mic, apoi adaugi carnea si mai dai mancarea la cuptor pentru 30 de minute. Intre timp pui o oala cu apa si un praf de sare la fiert.
Bati bine oul, adaugi untul si faina, pui sare dupa gust, apoi iei cu lingurita din compozitie si dai drumul galustei in apa in care clocoteste. Fierbi galustele cu capac aproximativ 20 de minute dupa care le strecori, le adaugi in mancare si le mai lasi pe foc 10 minute, sa-si ia gustul.
Cand sunt fierte toate, presari patrunjel taiat fin si aduci papricasul la masa. Merge foarte bine cu salata de varza murata!
Papricaş de pui
Poftă bună!