Reteta pasta de jumari
PrinteazaReteta pasta de jumari din: jumari, mustar, oua, piper, telemea, castraveciori, gogosari.
- 300-400 g jumări împănate
- 3 linguri muştar iute
- 1 ceapă de dimensiune mijlocie
- 4 ouă
- piper negru măcinat boia dulce sau iute
- 200 g telemea
- 3 castraveciori acri
- 2-3 gogoşari muraţi pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le zdrobeşti. Dai brânza pe razatoarea mică. Cureţi ceapa şi o speli. Treci prin maşina de tocat jumările şi ceapa. Decojeşti castraveţii şi îi tai mărunt sau îi razi fin.
Amesteci într-un castron brânza, pasta de jumari, ouăle zdrobite şi castraveciorii. Condimentezi pasta după gust.
Serveşti pasta pe felii de pâine prăjită, sub formă de tartine pe care le decorezi cu fâşii de gogoşar roşu. Vara, poţi să ornezi tartinele cu rondele de roşii proaspete sau de ardei capia.
Sfat: Pentru ca jumările să-ţi iasă bune, topeşte la foc mic bucăţi proaspete de osânză şi slănină împănată.
Reteta pasta de jumari
Pofta buna!